Ser Feta VASSILITSA

19,00 69,00 

Ser feta jest produkowany z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim (to drugie stanowi maksymalnie 30% mieszanki) lub tylko z mleka owczego.

Niedozwolone jest używanie środków konserwujących lub koloryzujących, okres dojrzewania wynosić musi co najmniej 3 miesiące, szczegółowe wymogi technologii i kwalifikacje personelu zostały w Grecji prawnie unormowane i podlegają częstej kontroli.

Należy do grupy serów miękkich o zawartości tłuszczu ok. 40%.

Jest serem kruchym, dobrze topiącym się w wysokiej temperaturze.

SKU: Brak danych Kategoria:

Opis

Składniki: pasteryzowane mleko owcze i mleko kozie, ser owczy, sól. Należy przechowywać w lodówce.

Kraj pochodzenia: Grecja

Dystrybutor: Polgrek Sp. z o.o.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • wartość energetyczna: 1140 kj / 272,3 kcal
  • tłuszcz: 23,0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 13,0g
  • węglowodany: 1,0g, w tym cukry: 0,6g
  • białko: 16g
  • sól: 2,4g

Należy spożyć do : data na opakowaniu .
Przechowywać w lodówce w temp. od +4 do +8 stopni Celsjusza.

Informacje dodatkowe

Waga

1kg, 200g, 400g